Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Ο Παπασημακόπουλος κάνει περισσότερο κακό στον εαυτό του παρά στους άλλους"

Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου
Γενική Γραμματέας ΕΚΠ & Πρόεδρος
ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σκληρή απάντηση έδωσε η Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Δυτικής Ελλάδας, στον πρόεδρο του Σωματείου Praktiker κ. Β. Παπασημακόπουλο. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο κ. Παπασημακόπουλος κατά "παράδοξο" τρόπο είχε προβεί σε ανυπόστατες και αίολες κατηγορίες εις βάρος της κ. Νικολάου Σταρούλας και εις βάρος του μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλου. Μάλιστα κύκλοι του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων - μελών που πρόσκεινται στην πλειοψηφία της Διοίκησης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση που κρατά ο κ. Παπασημακόπουλος και μάλιστα τον κατηγορούν ως "γυρολόγο  συνδικαλιστικών παρατάξεων" και ως "ασταθή τύπο". Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι "ο κύριος Παπασημακόπουλος μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 άνηκε στη δύναμη του ΠΑΜΕ,  ενδιάμεσα φλέρταρε με την ΚΟΕ και το Σύριζα, ενώ τώρα έχει κολλήσει σαν τη "βδέλα" στην ΠΑΣΚΕ και υμνεί τον Γεώργιο Παπανδρέου ως σωτήρα της χώρας". Μάλιστα σε πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σάββα Ρομπόλη, με θέμα "Από την Οικονομική στην Κοινωνική Κρίση",  ο κ. Παπασημακόπουλος άφησε "άφωνους" τους παρευρισκόμενους απευθύνοντας το εξής (κουφό) ερώτημα προς τον εισηγητή "Γιατί δεν αφήνουν τον Γιώργο (Παπανδρέου) να Κυβερνήσει και να σώσει τη χώρα; Τι θέλουν επιτέλους (εννοώντας τα συνδικάτα) να χρεοκοπήσει η χώρα;", ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου.


Παρακάτω σας παραθέτουμε την απάντηση της Γενικής Γραμματέως του ΕΚΠ.

"Η πολιτική μου ταυτότητα είναι γνωστή, καθώς και η συνδικαλιστική μου διαδρομή εδώ και αρκετά χρόνια.
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω κάτι από αυτά σε κάποιον.
Είναι λυπηρό όταν κάποιοι προσπαθούν με αθέμιτα μέσα και συμπεριφορές  να αναδειχθούν «έτσι πιστεύουν» και να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, λόγω της μεγάλης αστάθειας και μεταβολών που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς σε διάφορους πολιτικούς χώρους.
Λόγω της ιδιότητάς μου ως Γενική Γραμματέας δεν έχω στεγανά, με ποιους πρέπει να μιλάω και δεν επιτρέπω τέτοιου είδους υποδείξεις.
Το γραφείο μου είναι ανοικτό για όλους τους εργαζόμενους όλων των πολιτικών χώρων .
Με επισκέπτονται εργαζόμενοι , άνεργοι, νέοι για διάφορα θέματα και προσπαθώ στο μέτρο το δυνατό να είμαι αποτελεσματική μαζί τους.
Η σύμπτωση πολιτικών απόψεων, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο συζήτησης με οποιοδήποτε συνάδελφο.
Σέβομαι όλους από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, η αγωνία, η ανασφάλεια, τα προβλήματα στα εργασιακά δρώμενα , η καταπάτηση των κεκτημένων και των κοινωνικών μας δικαιωμάτων, μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν όλους το ίδιο. Οι οπτικές γωνίες αλλάζουν.
Συμμερίζομαι απόλυτα και κατανοώ αυτό που βιώνουν οι νέοι μας σήμερα.
Δεν κατανοώ τη βία και την αθλιότητα απ’ όπου και αν προέρχεται .
Η αναφορά του «συναδέλφου» κ. Παπασημακόπουλου στο attacktv και σε ραδιοφωνικό σταθμό είναι υποβολιμαία, γιατί αυτά που περιγράφει είναι άκρως αναληθή!
Μία φορά αναφέρθηκε σε εργασιακό θέμα στο γραφείο μου, για μια στάση εργασίας που πραγματοποιούσε στο Πράκτικερ και η συμπαραστασή μου ως όφειλα και των υπολοίπων συναδέλφων μου από την Εκτελεστική του Ε.Κ. Πάτρας ήτο αμέριστη.
Σας ενημερώνω ότι προσπάθησε να με παρεμποδίσει εμένα και τους άλλους συναδέλφους μου, να συνομιλήσουμε και να δείξουμε τη συμπαράσταση μας  στους εργαζόμενους του Πράκτικερ!
Φυσικά τον αγνόησα και συνομίλησα με τους συναδέλφους .
Οι υπόλοιπες φορές που έχει έρθει στο γραφείο μου είναι δύο ή τρεις και αυτές για να διαβάλει συναδέλφους. Επειδή του απαγόρεψα να με ξαναενοχλήσει για τέτοιες αναφορές, πληροφορούμαι ότι προσπαθεί να με διασύρει παντοιοτρόπως !
Είναι πάρα πολύ εύκολο για μένα ως Γενική Γραμματέας του Ε.Κ. Πάτρας  και ως Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  Δυτικής Ελλάδας να είμαι καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα διάφορα blogs, όμως θεωρώ ότι ο αγώνας δεν δίνεται εκεί.
Ο κ. Παπασημακόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε μόλις το Γενάρη του 2011 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, επιδίδεται ασταμάτητα, σκόπιμα, σε αναληθή κριτική εναντίων συναδέλφων, θεωρώντας ότι με το να γράφει και να λέει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτές τις αναλήθειες ότι θα αναρριχηθεί….!!!
Του εύχομαι καλή τύχη. Και τον πληροφορώ ότι περισσότερο είναι το κακό που κάνει στον εαυτό του παρά στους άλλους."

2 σχόλια:

  1. Η φτωχεια φερνει γκρινια,λεει ο λαος.Αυτο παθατε καιεσεις,εκει στη ΠΑΣΚΕ του Εργατικου Κεντρου!Τωρα που οι εργαζομενοι σας γυριζουν την πλατη,οπως και στη κυβερνηση,τωρα αρχισατε τις ιντριγκες και τα αλληλοκαρφωματα!Αφηστετα αυτα και κοιταχτε αν μπορειτε να περισωσετε κατι απο την αξιοπρεπεια σας.Σκεφτειτε,μονο,ποσα Σωματεια και Συνδικαλιστες της ΠΑΣΚΕ κινητοποιησατε στις τελευταιες απεργιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι πανελλαδικά η ΠΑΣΚΕ, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει υποστεί απώλειες εκλογικού τύπου, αλλά σε καθημερινή βάση αυξάνει τις δυνάμεις και κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων. Τα τελευταία δε στοιχεία από εκλογικές διαδικασίες σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα παρουσιάζουν άνοδο κατά 13% τις εκλογικής βάσης της ΠΑΣΚΕ σε επίπεδο συνέδρων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ και 18% σε επίπεδο μελών ΔΣ δετερόβαθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τα συνδικάτα μέλη της ΓΣΕΕ, καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο (περίοδο κρίσης) υπήρξαν 56.000 νέες αιτήσεις εγγραφής σε σωματεία της δύναμης μας.
    Η κινητοποίηση Σωματείων και Συνδικαλιστών στις τελευταίες απεργίες ήταν σαφώς υποτονική, κυρίως άπό τις 15 Ιούνη με μετά, όπου διαλυτικά στοιχεία και αναρχικοί, με την καθοδήγηση και παρότρυνση στελεχών συνιστωσών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών (τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας, μπαχαλοποιούν τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων μας και υπό το φόβο επεισοδίων αποτρέπουν τους εργαζόμενους και τους οικογενειάρχες να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις και σε συλλαλητήρια.
    Βεβαίως όταν κάποιος απευθύνει ερωτήματα προς τους άλλους, καλό θα είναι (για την αξία των λεγομένων του) ν' αναφέρει πόσους εργαζόμενους ο/η ίδιος/α κατάφερε να κινητοποιήσει και να φέρει στη συγκέντρωση, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες (θεμιτές) συγκρίσεις.
    Η ΠΑΣΚΕ, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί χρήζει της απολύτου εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των εργαζομένων,αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Μια σοβαρή απόδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας αποτελεί η υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε που υπέγραψε πέρυσι η ΓΣΕΕ, "σπάζωντας" την οικονομική πολιτική Κυβερνησης - Τροικας (περί μηδενικών αυξήσεων και κατάργησης 13ου και 14ου μισθού) και δίδοντας αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς όσοι επέκριναν τη σ΄τάση της ΓΣΕΕ στο θέμα της σύμβασης, όταν είχαν ευκαιρία σε επίπεδο Σωματείων και Ομοσπονδιών να καταφέρουν κάτι καλύτερο, απέτυχαν να φέρουν ανάλογα αποτελέσματα σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο.
    Αυτή η υπευθυνότητα της ΠΑΣΚΕ, είμαι σίγουρος ότι τόσο σε τοπικό, όσο και Εθνικό Επίπεδο απτυπώνεται και θα εξακολουθήσει ν' αποτυπώνεται εντονότερα σε εκλογές και συνέδρια συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή