Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ:"ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική πρακτική μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων οι οποίες δεν κατέβαλλαν το δώρο Χριστουγέννων και ζητά την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

Η ανησυχητική αύξηση των εργοδοτών που δεν κατέβαλλαν το δώρο έως τις 21 Δεκεμβρίου όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα και ακολουθώντας νομικίστικες μεθοδεύσεις, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.
Σε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν δεχθεί δραματική μείωση στο εισόδημα τους η μη καταβολή μισθών αλλά και του δώρου, εντείνει τη φτώχεια και την
ανασφάλεια.

Η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων αποτελεί ρητή υποχρέωση των εργοδοτών που δεν προβλέπεται μόνον από τη νομοθεσία αλλά και από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε 2010-2012.
Εφόσον γνωστοποιείται από τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους ή τα σωματεία τους, τις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠΕ. ή την Αστυνομία η μη καταβολή των αποδοχών του δώρου Χριστουγέννων μετά την 21η/12/2011, οφείλουν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών χωρίς καθυστέρηση να διατάσσουν με την αυτόφωρη διαδικασία την ποινική δίωξη των παραβατών.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και καλεί όλες τις δημόσιες, αστυνομικές και δικαστικές Αρχές όταν πληροφορούνται τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων να πράττουν το καθήκον τους που απορρέει από το νόμο και να συμπράξουν στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους στην αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου