Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4».
«Εδώ και δυο χρόνια με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το
δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ακόμη ανέφερε ότι «η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο» και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».

Η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα γενική απεργία (τρίτη κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα) σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και ότι θα συντονίσει, στηρίξει και καλύψει τις μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημόσιου τομέα, που με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων πραγματοποιούν στους χώρους εργασίας τους απεργίες, αποχή από την εργασία, καταλήψεις, διαμαρτυρίες κ.λπ.
Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της έχει μέχρι στιγμής λάβει αποφάσεις για συντονισμό απεργιακών αγώνων και δράσεων μεταξύ Ομοσπονδιών και συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.
Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό συλλαλητήριο η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, όλους τους πολίτες «να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των τροϊκανών που επιχειρούν να καταλύσουν το σύνταγμα που ποδοπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης που τελικά τραυματίζουν τη Δημοκρατία».
Σε συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας (4μμ) στο Σύνταγμα «ενάντια στη νέα αποικιοκρατική σύμβαση», καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου