Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Coca - Cola


Πάτρα: Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Coca - Cola Πολλαπλές επιπτώσεις στην τοπική αγορά από το κλείσιμο του τομέα παραγωγής του εργοστασίου
Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola στην Πάτρα, ώστε να αποτρέψουν την απόφαση της διοίκησης του πολυεθνικού ομίλου να κλείσει τη μονάδα παραγωγής στην πόλη. Εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν νωρίτερα συνάντηση με τη διοίκηση της μονάδας, η οποία τους μετέφερε την απόφαση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου.
Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Φώτης Κατσικαρώνης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει το εργοστάσιο στην Πάτρα, από τη
στιγμή που υπήρχε αντικείμενο παραγωγής και οι εργαζόμενοι δούλευαν σε τρεις βάρδιες.
«Πρόκειται σαφώς για μια λογιστικού τύπου απόφαση από μια πολυεθνική εταιρεία. Είναι οικονομοτεχνικό το θέμα και όχι πραγματικό. Το εργοστάσιο έχει αντικείμενο παραγωγής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσικαρώνης.
Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων η απόφαση της Coca Cola να κλείσει τη μονάδα παραγωγής θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και σε πολλούς άλλους τοπικούς επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν εμπορικές σχέσεις με τη μονάδα.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση της απόφασης και ετοιμάζουν αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Πηγή: The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου