Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ LIDL ΠΑΤΡΑΣ "Η ΕΝΩΣΗ": Καταγγέλλουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ για εξύβριση εργαζόμενης και για ξυλοδαρμό συνδικαλιστή

Με γροθιές, ύβρεις και απειλές φαίνεται ότι επιλύουν τις διαφορές τους ορισμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, οι οποίοι συμπεριφέρονται, με την ανοχή της εργοδοσίας, ως "ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ" των εργασιακών χώρων και τρομοκρατώντας, απειλώντας, εξυβρίζοντας και γρονθοκοπώντας άλλους εργαζόμενους.
Μια απίστευτή ιστορία εξύβρισης και ξυλοδαρμού έλαβε χώρα πριν από 10 ημέρες στις εγκαταστάσεις της LIDL στη ΒΙ.ΠΕ Πάτρας, με πρωταγωνιστές έναν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μια εργαζόμενη και έναν συνδικαλιστή του Σωματείου των Εργαζομένων της επιχείρησης. Παρόν στο περιστατικό και ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών Ν. Αχαϊας κ. Β. Νικολακόπουλος, ο οποίος είναι επίσης εργαζόμενος των LIDL.
Παρακάτω η ανακοίνωση του Σωματείου Lidl Πατρας "Η ΕΝΩΣΗ":
"ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ανάρμοστη συμπεριφορά του συνδικαλιστή ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του περιφερειακού σωματείου Lidl Β.Ι.Π.Ε. και μέλος του Π.Α.Μ.Ε
Γιατί απείλησε συναδέλφισσα, εργαζόμενη μητέρα, ότι θα την απολύσει λες και δουλεύει στην δικιά του επιχείρηση και την εξύβρισε με τον πιο χυδαίο τρόπο για την οικογένεια της και τα παιδιά της ότι είναι μπάσταρδα από διαλυμένη  - χωρισμένη  οικογένεια και πολλές άλλες εξυβριστικές φράσεις. Κάτι που είναι το πιο ιερό για όλους μας τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας.
Γιατί πιστεύει ο ίδιος από δικές του φαντασιώσεις ότι προσπαθούμε να κάνουμε προπαγάνδα προς τον ίδιο κάτι που δεν μπορεί να τεκμηρίωσει  γιατί απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Τον καλέσαμε κατευθείαν στον υπεύθυνο προϊστάμενο της αποθήκης Παπαδημητρίου Αντώνη, ώστε να τον ενημερώσουμε περί του θέματος και να προβεί στα νόμιμα μέτρα και ο συνδικαλιστής ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ όχι μόνο συνέχισε να βρίζει και για τα δικά μας παιδιά του πρόεδρου Τσαμτσάκη Παναγιώτη του αντιπρόεδρου Νικολακόπουλο Βασίλη και του γενικού γραμματέα Καραντζά Ανδρέα.
Αλλά εν συνέχεια ο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ χειροδίκησε και χτύπησε με μπουνιά στο μάτι τον γενικό γραμματέα του σωματείου μας Καραντζά Ανδρέα, αντιπρόσωπο στο εργατικό κέντρο και εκλεγμένο στην ελεγκτική επιτροπή του εργατικού κέντρου πάτρας, όπου και προσκομίστηκε στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις.

ΜΗΝΥΣΑΜΕ τον συνδικαλιστή ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ και θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο μέτρο για να αποτρέπουμε τους τραμπουκισμούς και φασιστικές ενέργειες του συνδικαλιστή.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Π.Α.Μ.Ε γιατί πιστεύουμε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου. Αλλά απορούμε πως επιτρέπουν τέτοιους συνδικαλιστές και μέλη τους να τους εκπροσωπούν.

Καλούμε την εταιρία να προβεί στα απαραίτητα νόμιμα μετρά.

Όπως και την Συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΜΕ να προβεί στα νόμιμα γιατί στοχοποιεί και τους ίδιους ενώ παλεύουν και ενεργούν πάντα για το δίκιο τον εργαζομένων.
Και όχι σε χυδαίες και ανάρμοστες εξυβρίσεις περί οικογένειας και παιδιών με απειλές και απολύσεις όπως ενεργεί το μέλος τους ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ΄."

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στο οποίο πρωταγωνιστούν συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ στην περιοχή μας. Ανάλογα περιστατικά έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν και η εκδίκαση τους αναμένεται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σχόλιο του ERGASIANEWS: Αν από τώρα ορισμένοι γρονθοκοπούν, απειλούν και εξυβρίζουν εργαζόμενους και άλλους συναδέλφους, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο λαός κάνει το λάθος και τους δώσει εξουσία. Όχι βεβαίως ότι η σημερινή εξουσία συνμπεριφέρεται καλύτερα, αλλά....λέμε τώρα!!!


1 σχόλιο:

  1. δυστυχως κατι τετοια ατομα δεν χανουν ποτε την δουλεια τους.αντιθετα υπαρχουν δεκαδες συναδελφοιπου απολυοννται για του ψυλου το πηδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή