Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δικάζονται στις 4 Απρίλη οι υπαίτιοι της επίθεσης κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ

Στις 4 Απριλίου 2012 εκδικάζεται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, η υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος το 2010.
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στις 5 Μαρτίου 2010, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, συνάδελφος Γιάννης Παναγόπουλος, έπεσε θύμα τραμπούκικης, άνανδρης και δολοφονικής επίθεσης από (γνωστούς - αγνώστους) παρακρατικούς.
Τις επόμενες μέρες, μέσα από καταθέσεις μελών των ΔΣ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αναγνωρίστηκαν 3 άτομα, ως υπαίτιοι για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του συνάδελφου Γιάννη Παναγόπουλου.
Στα 3 άτομα, που αναγνωρίστηκαν από μάρτυρες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απρόκλητες σωματικές βλάβες και παραπέμθηκαν σε δίκη στις 4 Απρίλιου 2012 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Να θυμίσουμε ότι η επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ ήταν προσχεδιασμένη από ομάδες παρακρατικών, οι οποίες στόχευαν στη φίμωση της φωνής των συνδικαλιστών και των συνδικάτων, σε μια περίοδο που ο νεοφιλελευθερισμός και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν την πιο σκληρή επίθεσή τους στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων.
Το έδαφος για την παραπάνω επίθεση είχαν προετοιμάσει από νωρίς τα παπαγαλάκια του μεγάλου κεφαλαίου και των Μ.Μ.Ε (Τριανταφυλλόπουλος, κ.λ.π), οι οποίοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, είχαν στοχοποιήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και άλλους συνδικαλιστές, με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές περί "υπέρογκων αμοιβών, κ.λ.π".
Βεβαίως η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς δόθηκε από τη ΓΣΕΕ, λίγους μήνες αργότερα, με την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010 - 2012, η οποία ρηγμάτωσε το μνημόνιο και τους εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής, προβλέποντας αυξήσεις παρά τις ρητές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση για μηδενικές αυξήσεις για 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου