Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Τα 3 σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός εξέδωσαν ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής:
Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός διαβάσαμε με μεγάλη λύπη τις ανακοινώσεις των κομμάτων της «αριστεράς και της προόδου», όπου όλα εκτός του ΚΚΕ μας αποκαλούν «τραμπούκους».
Εμείς δεν είμαστε σίγουρα τραμπούκοι. Είμαστε 603 εργαζόμενοι και ανεβήκαμε την περασμένη Τρίτη στις Σκουριές για να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα μας στην εργασία, που κάποιοι χαϊδεμένοι περιθωριακοί, χάρη στις πλάτες αυτών των κομμάτων και την ανοχή του κράτους, εμφανίστηκαν εκεί ως «προστάτες του περιβάλλοντος» οπλισμένοι σαν αστακοί.
Η απόφαση μας ν’ ανεβούμε στο βουνό πάρθηκε από μας τους ίδιους, τους προέδρους των τριών σωματείων ομόφωνα χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να ρωτήσουμε καμία εταιρεία. Και ο λόγος δεν είναι μόνο η υπεράσπιση του μεροκάματου μας, κάτι που θα έπρεπε κανονικά να κάνει η πολιτεία. Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να αποφύγουμε μία δεύτερη Κερατέα, όπως το ονειρεύονται πολλοί από αυτούς, που κάποιοι αλαφροΐσκιωτοι αποκαλούν «κατοίκους».
Κόμματα της Αριστεράς,
Μπορεί το πάθος σας για ψήφους να μην σας αφήνει να το συνειδητοποιήσετε,όμως τελικά όπως αποδεικνύεται, μόνο κατ’ όνομα είστε αριστερά κόμματα. Έχετε απομακρυνθεί από την εργατική τάξη. Και δεν είναι μόνο αυτό, πάτε να την αφανίσετε κιόλας, δίνοντας στήριξη οικονομική και πολιτική στη νέα πελατεία σας, που δεν έχει καμία σχέση με το μέσο Έλληνα εργαζόμενο πολίτη. Είναι βολεμένη σε κάποια κρατική θεσούλα και στον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο της, κάνει και το χόμπι της. «Προστατεύει» το περιβάλλον χτυπώντας εργάτες με πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες. Αν δεν το μάθατε σας λέμε ότι είχαμε και 4 τραυματίες.
Να τη χαίρεστε τη νέα σας «εργατική τάξη» και να γνωρίζετε επίσης πως το δικαίωμα μας στην εργασία και το μεροκάματο του τίμιου ιδρώτα μας, δε θα μας το στερήσει κανείς.
Όλη μας η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Αυτή η πορεία και αυτός ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα τραμπούκο να τη σταματήσει.
Είμαστε εδώ στις Σκουριές και θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί. Αυτός ο αγώνας δεν έχει επιστροφή. Μπροστά μας δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Αλλά πίσω δε γυρνάμε. Αυτό προστάζει το καθήκον απέναντι στις οικογένειες μας και τους εαυτούς μας.
Οι πρόεδροι των 3 σωματείων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
 
Χρήστος Ζαφειρούδας - Άγγελος Δεληγιώβας - Γιώργος Ζέκιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου