Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους της Frigoglass

Πάτρα: Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους της Frigoglass Ανάστατοι οι εργαζόμενοιΠηγή: Thebest.gr
Τέλος δεν έχουν οι περιπέτειες των εργαζόμενων στον όμιλο Δαυίδ. Μετά λοιπόν τις ανακοινώσεις για κλείσιμο δύο μονάδων της Coca Cola 3E στη βόρεια Ελλάδα και την Πάτρα και τις φήμες περί αποχώρησης της εταιρείας στα Σκόπια, πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως η διοίκηση της Frigoglass παρά τα κέρδη της περυσινής χρονιάς αποφάσισε την εκ περιτροπής εργασία στη μονάδα της Πάτρας.
Πρόκειται για πρόταση της διοίκησης για τριήμερη απασχόληση στο εργοστάσιο που μόλις πριν από τρία χρόνια αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 70 άτομα.
Από τότε βέβαια οι παραγγελίες της βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά κόρυφα με αποτέλεσμα η μονάδα να εργάζεται τρεις βάρδιες και τα κέρδη ήταν αλματώδη. Λίγο όμως γύρισε η
αγορά και αμέσως η οικογένεια Δαυίδ και ειδικότερα ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χάρη Δαυίδ αποφάσισαν περικοπές.
Ήδη για το θέμα οι εργαζόμενοι της Frigoglass έχουν ενημερώσει την τοπική κοινωνία και τους βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να δράσουν δυναμικά. Κι αυτό διότι θεωρούν πως δεν μπορεί μια βιομηχανία με υπερκέρδη μόλις στην χρήση του 2011, να πηγαίνει σήμερα να ζητά περικοπές στις ημέρες απασχόλησης άρα και των μισθών. Όπως μας είπε γνωστός πρώην υπουργός από την περιοχή "αυτό δεν θα περάσει έτσι, καθώς θα πρέπει να μάθουν οι βιομηχανίες πως η κρίση δεν είναι η ευκαιρία που έψαχναν γι να μειώσουν τις δαπάνες μισθοδοσίας τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου