Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επαναλειτουργία εστιατορίου Goody’s στο Κερατσίνι,


Πρίν από μερικές ημέρες είχαμε γράψει για τις απολύσεις στα Goody's στο Κερατσίνι και είχαμε ζητήσει  δημόσιες εξηγήσεις από την μητρική εταιρεία Goody's A.E για την συμπεριφορά που είχε απέναντι στο προσωπικό, η εταιρεία που λειτουργούσε franchise το συγκεκριμένο κατάστημα.
Χθες λάβαμε απάντηση επί του θέμτος από την Goody's A.Ε και τον εκπρόσωπό της κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη.
Παρακάτω η ανακοίνωση:



Επαναλειτουργία εστιατορίου Goody’s στο Κερατσίνι,
υπό νέα διεύθυνση
Την 1η Οκτωβρίου 2011 η εταιρία Goody’s Α.Ε. ενημερώθηκε ότι το
εστιατόριο Goody’s ιδιοκτησίας της εταιρίας "Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων & Εκτυπωτικών Εργασιών", στο Κερατσίνι (οδός Χρυσοστομίδη 3), διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του. Η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς η εν λόγω εταιρία να προβεί στην καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζόμενους της, και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη σχετική ενημέρωση προς την εταιρία Goody’s Α.Ε., που είναι ο δικαιοπάροχος του Σήματος Goody’s, όπως όφειλε. Η ανεύθυνη / απαράδεκτη στάση του πρώην franchisee που λειτουργούσε το εστιατόριο στο Κερατσίνι, εξέθεσε την Goody’s A.E. καταπατώντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών και την κείμενη νομοθεσία για τις εργασιακές σχέσεις.  
Σήμερα, έξι μήνες μετά, στα πλαίσια της δέσμευσης της για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η Goody’s A.E. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του εστιατορίου Goody’s από νέο franchisee και υπό νέα διεύθυνση, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος Flocafe στο ίδιο σημείο.
Η νέα διεύθυνση των 2 αυτών καταστημάτων θα απασχολεί συνολικά 26 εργαζομένους, και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με μέλη του προσωπικού του παλαιού εστιατορίου με στόχο την πιθανή πρόσληψή τους. Οι όποιες θέσεις εργασίας δεν καλυφθούν από το παλαιό προσωπικό, θα καλυφθούν μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους. Στόχος της νέας διεύθυνσης είναι να προσλάβει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κερατσινίου, σε μια προσπάθεια να συμβάλει όσο περισσότερο μπορεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας το οποίο μαστίζει την περιοχή.
Παράλληλα, η Goody’s Α.Ε. μέσω του αρμόδιου νομικού της τμήματος έχει ήδη κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο κατά της εταιρίας "Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων & Εκτυπωτικών Εργασιών", πρώην δικαιούχος εταιρία του σήματος Goody’s.

2 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ GOODY’S ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ

    Λέγομαι Ηρακλής Κουτούλας και μου αρέσει να μιλώ επώνυμα , δεν εκπροσωπώ κανέναν από τους πρώην εργαζόμενους στο goody’s Κερατσινίου ούτε την σύζυγό μου που εργαζόταν στην GOODY’S επί 14 κοντά χρόνια , πιστεύω ότι εκπροσωπώ την αλήθεια και αυτούς που έχουν βαρεθεί τόσα χρόνια να ακούνε ψέματα και να μην έχουν λόγο . Δυστυχώς για εσάς ζούμε σε μία Δημοκρατική χώρα που παρόλο τα πολλά προβλήματα που έχει , ο κόσμος της παραμένει περήφανος και ποιο δυνατός από ποτέ . Η ενημέρωση πλέων γίνεται Δημοκρατικότατα μέσα από το internet και τα blogs και οι Πολίτες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια και στον διάλογο .

    Σαφώς και πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια για την πιθανή πρόσληψη ( πιθανή όπως εσείς γράφετε ) των πρώην Εργαζομένων στο νέο κατάστημα GOODY’S Κερατσινιού . Πιστεύω ότι είναι μία έξυπνη κίνηση από πλευρά σας , γιατί το σύνολο των πρώην εργαζομένων έχει την πείρα για να μπορέσει να στηρίξει την λειτουργία του Νέου καταστήματος .Πείρα που την έχουν αποκτήσει μετά από 10 μέχρι και 15 χρόνια εργασίας στην GOODY’S .

    Έχω πολλές ενστάσεις κύριοι της GOODY’S .
    Η ανακοίνωσή σας ποιο πολύ με διαφήμιση ακούγεται παρά με υποχρέωση , ηθική υποχρέωση που έχετε απέναντι στους πρώην Εργαζόμενους του GOODY’S Κερατσινιού .

    Γνωρίζεται πολύ καλά , καλύτερα από τον καθέναν , ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα GOODY’S εργάζονται πρώτιστος για την GOODY’S Α.Ε και δευτερευόντως για τον εκάστοτε επιχειρηματία , είτε αυτά τα καταστήματα ανήκουν στην εταιρία GOODY’S Α.Ε είτε σε επιχειρηματία .

    Για να εργαστεί κάποιος σε κατάστημα GOODY’S θα πρέπει να περάσει από σεμινάριο που οργανώνει η ίδια η GOODY’S Α.Ε με την ονομασία ένταξη . Οι Εργαζόμενοι των καταστημάτων GOODY’S εργάζονται κάτω από τα αυστηρά στανταρς και τις προδιαγραφές της GOODY’S Α.Ε .

    Η GOODY’S Α.Ε προκειμένου να κρατήσει ψηλά τα στάνταρ της και τις προδιαγραφές της , πραγματοποιούν ελέγχους εβδομαδιαίως στα καταστήματα και στο προσωπικό αυτών από Συμβούλους της .
    Από επιθεωρήσεις που κάνει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
    Ακόμα και από κρυφούς πελάτες σταλμένους από την GOODY’S Α.Ε , που εμφανίζονται στα καταστήματα ελέγχοντας το κατάστημα και τους εργαζόμενους σε αυτό .
    Όλες οι αναφορές από τους ελέγχους καταλήγουν στην GOODY’S Α.Ε και στο κατάστημα που έχουν γίνει .
    Όλες οι αναφορές που έχουν να κάνουν με το προσωπικό των καταστημάτων από τους παραπάνω ελέγχους , είναι ικανές να έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυση ή την αναβάθμιση κάποιου εργαζόμενου .

    Επίσης οι σύμβουλοι και οι Επιθεωρητές της GOODY’S Α.Ε , σε κάθε επαφή με τους εργαζομένους στα καταστήματα συνεχώς τους υπενθυμίζουν ότι εργάζονται πρωτίστως για την GOODY’S Α.Ε και δευτερευόντως για τον εκάστοτε επιχειρηματία και εάν ο επιχειρηματίας τους ζητήσει να κάνουν κάτι έξω από τα στάνταρ και τις προδιαγραφές της GOODY’S Α.Ε , να αρνηθούν και να το αναφέρουν στον σύμβουλο της GOODY’S Α.Ε . ( όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται σε όλα τα καταστήματά σας ανεξάρτητα που ανήκουν ).

    Κύριοι της GOODY’S Α.Ε λέτε ψέματα ότι δεν γνωρίζατε τίποτα για το μαγαζί του GOODY’S Κερατσινίου ότι θα κλείσει , τουλάχιστον από το 2010 για να δώσετε πρώτες ύλες στο κατάστημα , έπρεπε ο επιχειρηματίας να πληρώσει μπροστά , είχατε κόψει την πίστωση . Γιατί άραγε , τι φοβόσασταν ;

    Κύριοι της GOODY’S Α.Ε γνωρίζατε από το 2010 για τα προβλήματα πληρωμών του προσωπικού . Από τον Σεπτέμβρη του 2010 υπάρχουν δημοσιεύματα στο internet τα οποία τα είχατε διαβάσει .

    Γνωρίζατε από τον Ιούνιο του 2011 (4 μήνες πριν κλείσει το κατάστημα ) ότι το προσωπικό είναι απλήρωτο .

    Στην Τελική πού ήσασταν όταν έκλεισε το κατάστημα; τι κάνατε για τους απολυμένους ; Γνωρίζατε ότι είναι 4 μήνες απλήρωτοι , ότι δεν έχουν πάρει το επίδομα αδείας αλλά ούτε και την αποζημίωση απόλυσης . Εγώ ο ίδιος πήρα τηλέφωνα στην GOODY’S Α.Ε , μίλησα με τον κ. Σ.Α της Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και τον ενημέρωσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι συνέχισαν να δουλεύουν , με αυτό τον τρόπο δεν βάλανε πλάτη για την GOODY’S Α.Ε ;

    10 μήνες τώρα που είστε κύριοι της GOODY’S Α.Ε ; ποιο το ενδιαφέρων που δείξατε για αυτούς που εργαστήκανε από 10 μέχρι και 15 χρόνια για την Goody’s ;

    Ερχόσαστε τώρα μετά από 10 μήνες , σαν καλοί Σαμαρείτες να ανακοινώσετε ότι συζητάτε με πρώην εργαζόμενους για την πιθανή επαναπρόσληψή τους .
    Δεν κάνετε χάρη σε κανέναν .
    Ούτε ότι θα πάρετε προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου , δεν κάνετε χάρη στο Κερατσίνι (μα πραγματικά υπήρχε περίπτωση να ανοίξετε ένα συνοικιακό μαγαζί στην περιοχή του Κερατσινίου και να πάρετε προσωπικό από την Αθήνα ; αδύνατον για πολλούς λόγους ) .

    Δεν κάνετε χάρη στο Κερατσίνι όταν λέτε ότι θα πάρετε προσωπικό από τον ΟΑΕΔ , μέσα από τα προγράμματά του , για να καταπολεμήσετε την Ανεργία της Περιοχής .
    Εάν δεν κάνω λάθος αυτά τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα .
    Και οι πρώην εργαζόμενοι είναι άνεργοι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα επιδοτηθούν .

    Αφού λοιπόν μας ενημερώνετε μέσω της ανακοίνωσης , ότι έχετε Δικαστική διαμάχη με τον πρώην επιχειρηματία και σας εξέθεσε καταπατώντας τους εργασιακούς νόμους , θα έπρεπε εξαρχής να είστε δίπλα στους απολυμένους ακόμα και στην δικιά τους Δικαστική διαμάχη .

    Για να τελειώνουμε κύριοι και κυρίες της GOODY’S Α.Ε , Σας το ξαναγράφω .
    ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ .

    Το αποτέλεσμα ακόμα και να πάρετε κάποιους από τους πρώην απολυμένους παραμένει το ίδιο .

    23 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (GOODY’S Α.Ε) ΚΑΙ ΤΗΝ (ΠΕΝΤΕ ΕΨΙΛΟΝ) ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ 3 ΚΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ,ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ , ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ .

    ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOODY’S ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΟΡΟ , ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

    ΕΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ …….. ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή