Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Λουκέτο και για το γηροκομείο της Βάρδας

Κλείνει οριστικά στο τέλος του Ιουλίου το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου στη Βάρδα που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Στο χώρο του Ιδρύματος όπου μέχρι και σήμερα φιλοξενούνται 65 συνάνθρωποι μας, έχει...επικρατήσει έντονος προβληματισμός. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που όσο και αν προσπάθησαν οι εργαζόμενοι να βρουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα κάποιου ηλικιωμένου, αυτό κατέστη μη εφικτό - καθώς έχουν αποβιώσει - ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά τα οποία έφτασαν στο ίδρυμα μετά από νοσηλεία τους στα νοσοκομεία της περιοχής.

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μη μπορώντας να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις περιπτώσεις, εξετάζει την πιθανότητα μεταφοράς τους, σε άλλα ιδρύματα φιλοξενίας- κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Πλην των φιλοξενουμένων, στο Ίδρυμα Αγίου Νικολάου Βάρδας, εργάζονται και 24 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μητρόπολη πρότεινε συμβάσεις με περικοπές μισθών, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό μέχρι στιγμής μόνο από 7 εργαζόμενους, καθώς οι υπόλοιποι προτίμησαν την απόλυση και αποζημίωση τους.

Το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Βάρδας είναι ένα ακόμα από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που παρείχαν τους συνανθρώπους μας, γέροντες και γερόντισσες, φιλοξενία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, αλλά και βοηθούν ανθρώπους που αδυνατούν για διάφορους λόγους να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους. Το Ίδρυμα Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Βάρδας κτίστηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1973, με τις ενέργειες και την καθοδήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Κυρού Αθανασίου, αλλά και με τις αδιάκοπες προσπάθειες του τότε Πρωτοσυγκέλλου και νυν Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Αρχικά φιλοξενούσε ορφανά παιδάκια, τα οποία με την φροντίδα της Μητροπόλεώς μας μορφώνονταν, σπούδαζαν και γενικά ελάμβαναν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους. Αργότερα το Ίδρυμα μετετράπη σε Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων και όταν οι δομές του Κράτους άλλαξαν και έπαψε πλέον να υπάρχει η ανάγκη αυτή στην περιοχή, μετετράπη και πάλι το 1982 στην σημερινή του μορφή, δηλαδή ως Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων – Γηροκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου