Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράνε οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράνε οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράνε οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ξεκινώντας από την Τετάρτη 25/7, οπότε θα γίνει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 9:30 το πρωί.

«Εμείς πιστεύουμε ότι το Ναυπηγείο δεν πρέπει να τεμαχειοποιηθεί, πρέπει να λυθεί το θέμα της Εμπορικής και Επισκευαστικής Δραστηριότητας και να δοθεί η δυνατότητα στο Ναυπηγείο να μπορεί να κατασκευάσει Πολεμικά Πλοία τρίτων Χωρών. Άμεσα να αρθεί το μέτρο της εκ περιτροπής, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να δοθεί ένα τέλος στην δοκιμασία των εργαζομένων στο Τροχαίο Υλικό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».

Η απόφαση για «Επαναλαμβανόμενες Απεργιακές Κινητοποιήσεις και
Καθημερινές Παρεμβάσεις στα Αρμόδια Υπουργεία» λήφθηκε σε μια μαζική γενική συνέλευση των εργαζόμενων στα ναυπηγεία, που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα, στη πύλη του ναυπηγείου.

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισαν 487 εργαζόμενοι και το αποτέλεσμα ήταν: ΝΑΙ : 475 - ΟΧΙ :12

Στην διάρκεια της συνέλευσης «τοποθετήθηκαν όλες οι Παρατάξεις, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα του Ναυπηγείου και πως θα αντιμετωπίσουμε την συνέχεια μετά την επιβολή του δευτέρου συνεχούς τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας μιας (1) ημέρας την εβδομάδα. Τις ευθύνες για το αδιέξοδο έχουν η Εταιρία μετά την αδιάλλακτη στάση που κρατάει αλλά και η Κυβέρνηση που δεν έχει δώσει λύση τουλάχιστον μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις της».

Μετά την Γενική Συνέλευση η διοίκηση του σωματείου συναντήθηκε με αντιπροσωπία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Αν και γνώριζαν τα προβλήματα του Ναυπηγείου, τους ενημερώσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις. Στηρίζουν των αγώνα μας και μας υποσχέθηκαν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα βοηθήσουν προς όλες τις κατευθύνσεις για εξεύρεση λύσης», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου