Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ
ΚΑΙ   THN
ΠΑΤΡΑΪΚΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δύσκολες μέρες περνούν σήμερα όλες οι οικογένειες εξαιτίας των μέτρων δημοσιονομικής  πειθαρχίας. Δυσκολότερα, όμως, περνούν οι πολυμελείς οικογένειες, όπως είναι και οι τρίτεκνες οικογένειες. Γι αυτές ειδικά εφαρμόστηκαν όλα τα δημοσιονομικά μέτρα επί το επαχθέστερον. Όχι μόνο δεν της αναγνωρίστηκαν ελα-φρύνσεις λόγω των αυξημένων αναγκών της ,αλλά ,το τραγελαφικότερο όλων , τα παιδιά της θεωρούνται  κριτήρια αυξημένης φορολόγησης. Πιο άθλια διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας δε θα μπορούσε γίνει.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα καταγραφούν, αργότερα βέβαια ,και θα είναι σίγουρα τραγικά. Ήδη η
Απογραφή  Πληθυσμού 2011 κατέγραψε μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά την τελευταία δεκαετία, παρά τα δειλά ,ρηχά, ευκαιριακά αλλά ψηφοθηρικής σκοπιμότητας μέτρα αυτής της περιόδου Οι επισημάνσεις και οι διαμαρτυρίες των τριτεκνικών οργανώσεων καθ΄όλη την παραπάνω περίοδο ότι αυτά τα μέτρα είναι ατελέσφορα επιβεβαιώθηκαν. Τα κλάματα σήμερα δεν ωφελούν σε τίποτα. Ούτε οι οιμωγές θα ωφελούν αύριο, όταν η επόμενη απογραφή θα αποκαλύ-πτει την ένταση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας ,ως συνέπεια και της οικονομικής κρίσης ( μετανάστευση των νέων ,περαιτέρω μείωση των γεννήσεων)
  Πατριωτική, εθνικά ωφέλιμη πολιτική είναι σήμερα η πολιτική που αναζητεί
«ισοδύναμα» μέτρα εθνικής προοπτικής, όχι για την ελάφρυνση των καλοπληρωμέ-νων κρατικών λειτουργών, των καλοπροστατευμένων συντεχνιών, των παραχαϊ-δευμένων φοροκλεπτών, αλλά αυτή που εξασφαλίζει στην οικογένεια το ψωμί, την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών της και  κυρίως ελπίδες για το μέλλον τους. Η αισιό-δοξη πολιτική για την οικογένεια είναι αισιόδοξη και για τη χώρα.
-- Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες και να αναζητήσει «ισοδύ-
     ναμα» μέτρα ελάφρυνσης της τρίτεκνης λαϊκής οικογένειας με τα πολλά παιδιά.
--Καλούμε όλους τους γονείς, ιδιαίτερα των πολύτεκνων οικογενειών με τρία και
    πάνω παιδιά να συστρατευθούν μαζικά στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων μας,
    ώστε να πειστεί η Κυβέρνηση να αποσύρει τα  μέτρα που αφανίζουν την ελληνική   
    οικογένεια και κλέβουν την ελπίδα από τα παιδιά μας.
 
                      Ενωμένοι μπορούμε πολλά να πετύχουμε !!
                     Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες ,που δε δίνονται!!
 Όσο η κρίση πηγαίνει  μακριά ,τόσο και οι ανάγκες των οικογενειών θα θεριεύουν. Το Δ.Σ του Συνδέσμου δεν μένει στα λόγια .Σύνθημά μας »Συν Αθηνά και χείρα κίνει»,που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι. Αναζητήσαμε και υλοποιούμε  δράσεις που  απαντούν και πρακτικά στα βασικά, στα στοιχειώδη προβλήματα των οικογε-νειών.
1. Συνεργασία με τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων
     Ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου ( Αντιδήμαρχος κ. Θ. ΜΑΣΣΑΡΑΣ)  καλύπτει δωρεάν σε άπορους και άνεργους Τρίτεκνους συμπολίτες μας  ιατροφαρμακευτική και παιδιατρική περίθαλψη, δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ιματισμό.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους άπορους και άνεργους ( και οι δυο άνεργοι) τρίτεκνους γονείς να δηλώσουν στο Σύλλογο διευθύνσεις και τηλέφωνα.
2. Δράσεις Αλληλεγγύης .
«Βόηθαμε να σε βοηθώ ,ν΄ανεβούμε στο βουνό»,λέει ο λαός μας για τις δύσκολες περιστάσεις της ζωής.
 Ο Σύλλογος στηρίζει προτάσεις και ιδέες αλληλοβοήθειας προς τα μέλη του, γι αυτό και έχει οργανώσει την ιστοσελίδα του έτσι ώστε να προβάλλονται :
α. εκπτωτικές προσφορές αγορών προς μέλη  μας
β. ανταλλαγές προϊόντων ( π.χ μέλι με λάδι, κλπ)
γ. ανταλλαγές υπηρεσιών ή το διαθέσιμο χρόνο τους ( εργασία μηχανικού
    +δικηγόρου,  ελαοχρωματιστή+χτίστη , μαθήματα φιλολόγου+ ξένων γλωσσών,
    φύλαξη παιδιών +  και ηλικιωμένου κλπ)
δ. προσφορές άλλων χρήσιμων αντικειμένων.
   ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους των τρίτεκνων οικογενειών να δηλώσουν στο γραφείο μας ( τηλ. και ΦΑΞ 2610624492 ) προς δημοσιοποίηση μέσω της  ιστοσελίδας  μας τη δική τους προσφορά αλληλεγγύης.
3. Ελαφρύνσεις στα Δημοτικά Τέλη Φωτισμού
Οι Τρίτεκνοι είναι και αυτοί μια ευπαθής κοινωνική ομάδα ,όπως και οι άλλες ( πολύ-τεκνοι, άποροι κλπ,) που έχουν ανάγκη ,ιδιαίτερα σήμερα, κοινωνικής στήριξης. Όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρα και ο Δήμος Πατρέων αναγνωρίζουν και σ΄ αυτές μειωμέ-να τέλη για  την ύδρευση-αποχέτευση, για τα τροφεία των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών και για τα δημοτικά τέλη φωτισμού τα εισπραττόμενα μέσω ΔΕΗ κλπ. Στον τομέα αυτόν ,των τελών φωτισμού, ο Δήμος Πατρέων , υπολείπεται  άλλων  Δήμων ( π.χ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΑΘΗΝΩΝ)
  Το Δ.Σ  υποβάλλει αυτές τις μέρες αίτημα στον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ, όπως ο Δήμος μας αναγνωρίσει και στις τρίτεκνες οικογένειες ελαφρύνσεις ,όσον αφορά στα τέλη φωτι-σμού, τα εισπραττόμενα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως ήδη συμβαίνει και με τις άλλες ευπαθείς κοιν. ομάδες ( πολύτεκνοι,άποροι,κλπ)
   Στους χαλεπούς καιρούς για τις  πολύτεκνες οικογένειες με τρία και πλέον παιδιά ακόμα και οι συμβολικές κινήσεις υποστήριξης ( γιατί περί αυτού στην ουσία πρόκειται) έχουν την κοινωνική τους σημασία :ότι οι λαϊκοί-δημοτικοί θεσμοί είναι ζωντανοί, είναι εδώ και στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.
4. Ψυχαγωγική – Μορφωτική εκδρομή ΒΕΡΓΙΝΑ- ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑ-     
                         ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
    Το Δ. Σ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή (13 και14/10/12) ψυχαγωγικού-μορφωτικού  χαρακτήρα στην ΒΕΡΓΙΝΑ- Μονή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ ,η οποία τονώνει την ιστορική μας αυτοσυνειδησία.  
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να ενημερωθούν από το γραφείο του Συνδέσμου και να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο.
                                           Για το Δ. Συμβούλιο
                                               Ο Πρόεδρος
                                       Αποστολόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου