Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καλώς ήρθατε στο εργοστάσιο - εφιάλτη της Foxconn (Bίντεο και φωτορεπορτάζ)

http://newpost.gr/post/157193/kalos-irthate-sto-ergostasio-efialti-tis-Foxconn-Binteo-kai-fotoreportaz/Σαρώνει παγκοσμίως το νέο... επίτευγμα της Apple, το πολυδιαφημισμένο iPhone 5, με εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο να θέλουν να το αποκτήσουν. Iδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το σημείο απ' όπου ξεκινούν όλα, το διαβόητο εργοστάσιο της Foxconn Technology Group στη βόρεια Κίνα, γνήσιο «τέκνο» του αυταρχικού καπιταλισμού.

Η συγκεκριμένη μονάδα στην
πόλη Ταϊχουάν απασχολεί 79.000 εργάτες και έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοί της. Απασχολούνται 70 ώρες την εβδομάδα, σε στρατιωτικές συνθήκες, για να δημιουργηθούν εξαρτήματα για ηλεκτρονικές συσκευές εταιρειών-κολοσσών όπως Apple, Nintendo, Hewlett Packard, Nokia και Dell, μεταξύ άλλων.

Η τελευταία «έκρηξη»

Η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να απαίτησε να εντατικοποιηθεί η παραγωγή, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως όλες οι ανάγκες για το νέο
iPhone 5, όμως οι συνέπειες της καταπίεσης δεν άργησαν να φανούν την περασμένη Κυριακή, με αφορμή ένα επεισόδιο ανάμεσα σε εργαζόμενο και σε υπάλληλο σεκιούριτι.
Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό video:
 
div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου