Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ;

Την ίδια στιγμή που ο Βαγγέλης ( ο αρχηγός του 13%) κάνει ταξιδάκια δημοσίων σχέσεων στις Η.Π.Α, οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι και πλέον θεωρούνται μακροχρόνια απλήρωτοι.
Λάβαμε στο email επιστολή μιας εργαζόμενης του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναγκάστηκε να πουλήσει, έναντι 200€, μια συλλεκτική εγκυκλοπαίδεια για να ζήσει.
Ένα κείμενο, στο οποίο αποτυπώνεται με το πιο γλαφυρό τρόπο, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο…ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες, μας έστειλε η εργαζόμενη στο κόμμα, Ουρανία Καργούδη.
Η κυρία Καργούδη περιγράφει με δραματικούς τόνους την οικονομική της κατάσταση, αποκαλύπτοντας πως αναγκαστηκε να πουλήσει είκοσι τόμους της αυθεντικής εγκυκλοπαίδειας «Ήλιος», την οποία χαρακτηρίζει συλλεκτικό κομμάτι, έναντι μόλις 200 ευρώ.Η δημοσιογράφος, που εργάζεται στην Ιπποκράτους από το 2005, επισημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και καταβλήθηκε κανονικά ο μισθός για τελευταία φορά, έχουν πληρωθεί μόνο τα δώρα και υποστηρίζει πως τον τελευταίο χρόνο βιώνει έναν «Γολγοθά».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό της κυρίας Καργούδη το οποίο δημοσιεύεται στο aixmi.gr:
«Μόλις πούλησα την εγκυκλοπαίδεια Ήλιος, την πλήρη σειρά, την αυθεντική, δηλ την έκδοση του ’60,20 τόμοι. Στην αγορά εκτιμάται ως συλλεκτικό κομμάτι.
Στα 200 ευρώ, αφού εκτός από μερικές βλάβες στο δέσιμο, η κατάσταση της εγκυκλοπαίδειας μου ήταν άριστη.
Υποθέτω πως πολλοί άλλοι έχουν αναγκασθεί – τα τελευταία δυόμισι χρόνια – να αποχωρίζονται αγαπημένα αντικείμενα, δεν θέλω δηλαδή να σας αφηγηθώ το προσωπικό μου δράμα, ας μην υπερβάλλουμε.
Άλλωστε, η αιτία είναι κοινή για όλους που αναγκάσθηκαν σε τέτοιους αποχωρισμούς, ο εξής ένας, δεν βγαίνουν οικονομικά.
Εγώ ανήκω στην κατηγορία των μακροχρόνια απλήρωτων, ο τελευταίος μισθός που μου καταβλήθηκε στην ώρα του ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011.
Εκτοτε πήρα:
- τον Δεκέμβριο του 2011, μισθό και δώρο, η καταβολή του δώρου και λίγο force κίνηση από την εργοδοσία , πάει αυτόφωρο όπως είναι γνωστό.
- στις 18 Μαρτίου του 2012 άλλαξε η διοίκηση της επιχείρησης. Αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη και χάριν μιάς συγκεκριμένης ρύθμισης αποδέσμευσε μέρος της επιχορήγησης που λαμβάνει η επιχείρηση. Έτσι, εξοφλήθηκε το 2011.
Εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή οι διπλές εκλογές, Μάιο και Ιούνιο ανέτρεψαν σχεδιασμούς και δεσμεύσεις της εργοδοσίας για κανονική ροή της μισθοδοσίας.
Αντ΄αυτού, κατά διαστήματα, η επιχείρηση – στης οποίας τα ταμεία η εισροή πόρων είναι εδώ και μήνες μηδενική – κατέβαλε στους περίπου 200 εργαζομένους, 500 ευρώ αδιακρίτως.
Το τελευταίο 500-άρικο κατεβλήθη στα μέσα Ιουλίου ,στη θέση του επιδόματος αδείας.
Εφτασε η ώρα της αποκάλυψης, εργάζομαι στο ΠΑΣΟΚ από το 2005 ως επαγγελματίας δημοσιογράφος.
Ο Γολγοθάς ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Πεπόνης, μπλόκαρε στην ΑΤΕ τους λογαριασμούς του κόμματος.
Το αιτιολογικό, ο επισφαλής δανεισμός του κόμματος αφού οι προηγούμενες από τη σημερινή διοικήσεις υποθήκευαν έναντι δανείων, επιχορηγήσεις προσεχών ετών.
Ο βασιλεύων, μέχρι πρότινος δικομματισμός, παρόλα αυτά, ήταν μια ικανή εγγύηση αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλασσόταν στην κυβέρνηση και σε ποσοστά που κυμαινόταν από 37 -38% μέχρι και 44%.
Αλλά το βασικό δεν είναι η παρέμβαση του κ. Πεπόνη – με την ευκαιρία σημειώνω ότι εκτός από την ασφυξία στα κομματικά ταμεία είναι άγνωστη η δικαστική εξέλιξή της – αλλά η γενική αποστράγγιση του κρατικού ταμείου .
Δεν θα ζητούσα εύκολα από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να μου προσφέρει τη φιλοξενία του στο aixmi .gr για να πω τον πόνο μου του απλήρωτου εργαζόμενου, έτσι γενικά και αόριστα.
Άλλωστε η επιθετικότητα της κοινής γνώμης για το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς και την πολιτική, έχει αποδειχθεί ένας καλός μύλος που τα αλέθει όλα, περιλαμβανομένων και των απλήρωτων εργαζομένων στα κόμματα, οι οποίοι συλλήβδην είναι άχρηστα κομματόσκυλα.
Αφορμή και αιτία για να ζητήσω αυτή τη φιλοξενία είναι η ανάγκη μου να μοιραστώ με κάποιους ,κάπως , έναν απίστευτο θυμό που με έχει καταλάβει, ιδίως το τελευταίο διάστημα.
Το διάστημα δηλαδή που οι μεγαλοπασόκοι εμφανίζονται αγωνιούντες και έτοιμοι, άλλος να ξαναστήσει την Κεντροαριστερά, άλλος την καταρρέουσα ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, άλλος -πιο προχωρημένος αυτός –να επαινέσει τον κεντροδεξιό Σαμαρά και να δηλώσει διαθεσιμότητα προς ενίσχυσή του κι άλλος να διαφωτίσει ξένα κοινά για την ελληνική εμπειρία.
Θυμός μεγάλος με κατέλαβε για την ευκολία με την οποία μεγαλοπασόκοι κλείνουν τους λογαριασμούς τους με το ΠΑΣΟΚ που τους έδωσε χώρο πολιτικό, ιδεολογικό, τελικά υπαρξιακό.
Και ούτε που περνάει από το μυαλό τους πως όταν η ΕΥΔΑΠ απειλεί την Ιπποκράτους με διακοπή υδροδότησης, απειλεί, συμβολικά, την ίδια τους την πολιτική υπόσταση, το κύρος τους, αφού σαν χρεοκοπημένοι και κακοπληρωτήδες και αφερέγγυοι εργοδότες καταγράφονται στην αγορά και την πολιτική πιάτσα. Που, τελικά, την κοπάνησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου