Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ηράκλειο: Συλλήψεις και ένταση για τη διαθεσιμότητα

Ηράκλειο: Συλλήψεις και ένταση για τη διαθεσιμότητα Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις κόντρα στο μέτρο της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων που επιβάλει το τρίτο μνημόνιο.
Ένταση επικράτησε το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στo Ηράκλειο Κρήτης όταν αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν την πόρτα του κτηρίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για 9 ημέρες από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.
Με μία συντονισμένη επιχείρηση που έγινε με άκρα μυστικότητα αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί παραβιάζοντας την πόρτα του κτηρίου στα γραφεία του προσωπικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πιάνοντας στον ύπνο τους καταληψίες.
Το γεγονός προκάλεσε ένταση ενώ ακολούθησαν προσαγωγές εργαζομένων.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έσπευσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης.
Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση σχετίζεται με τις καταστάσεις προσωπικού που πρέπει να σταλούν στο Υπουργείο, καταστάσεις που σχετίζονται και με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
''Έπρεπε να πάρουμε τις καταστάσεις προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό'', αναφέρουν πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ στο στόχαστρο των εργαζομένων βρίσκεται πλέον και ο Γενικός Γραματέας κ Γ. Δεικτάκης
'Ναι, εγώ έδωσα εντολή να να ''σπάσει η κατάληψη.'' Με αυτή του τη δήλωση ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επιβεβαιώνει πως εκείνος είχε την πρωτοβουλία για την κίνηση που προκάλεσε ένταση και παρατράγουδα το πρωί στο Ηράκλειο.
''Είμαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη και πρέπει να ακολουθώ τις εντολές. Το υπουργείο μου ζήτησε τις καταστάσεις και έπρεπε με κάθε τρόπο να φτάσουν στην Αθήνα. Δεν υπήρχε άλλη λύση'' φέρεται να είπε ο κ. Δεικτάκης. Τα ονόματα ωστόσο έμειναν στο Ηράκλειο και στο Υπουργείο έχουν σταλεί μόνο εκείνα των τριών επίορκων υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι είναι ενοχλημένοι με τον κ. Δεικτάκη, αφού αρχικά είχε εκδηλώσει την πρόθεση να τους στηρίξει και τώρα εμφανίζεται εκείνος που έδωσε ουσιαστικά στο σήμα, να προχωρήσει η πρωινή επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου