Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας με έκπληξη ακούσαμε από ΜΜΕ τις προθέσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Σκορδά για άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή στις 30/12 και κάποιες άλλες Κυριακές του χρόνου 6 ή 12 και αναρωτηθήκαμε: Έτσι άραγε θα έρθει η ανάπτυξη; Ή έτσι εξυπηρετούνται τα μεγάλα πολυεθνικά εμπορικά συμφέροντα;
Άραγε αυτό που λείπει από την αγορά είναι οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων; Ή τα χρήματα;
Με την ανεργία στο 27%, με μισθούς πείνας που δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης, οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερες Κυριακές να είναι τα καταστήματα ανοιχτά; Γιατί; Για να ψυχοπλακώνονται περισσότερο που δεν θα έχουν να αγοράσουν ένα δώρο για το παιδί τους. Γιατί; Για να αυτοκτονήσουν περισσότεροι αυτές τις γιορτές που δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε το φαγητό των παιδιών τους για τις Άγιες ημέρες που έρχονται.
Ας είμαστε σοβαροί Κύριοι,
Αφού πρώτα εξαθλιώσατε τους εργαζόμενους και κλείσατε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τώρα έρχεστε να μας Αποτελειώσετε. Να διαλύσετε ότι απέμεινε όρθιο. Να διαλύσετε την Ελληνική οικογένεια, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη των εργαζομένων.
Να διαλύσετε τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παραχωρήσετε ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΖΙΡΟ στις λίγες και εκλεκτές σας πολυεθνικές.
Να γνωρίζετε όμως ότι θα μας βρείτε όλους απέναντί σας.
Η Κυριακή είναι Αργία. Είναι ημέρα της Ελληνικής οικογένειας και της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Για τη Διοίκηση
         Η Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας
Γιώτα Παναγοπούλου                                       Γεωργία Στίγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου