Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τρόφιμα στους απλήρωτους εργαζόμενους των ναυπηγείων

Περισσότερα από 300 πακέτα με λαχανικά και φρούτα θα διανείμει το «Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών ο "'Αγιος Γεώργιος"», στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας, που είναι απλήρωτοι για 8 μήνες.
Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στην κεντρική πύλη των ναυπηγείων, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
 
Με πρωτοβουλία του δήμου Ελευσίνας έχουν νοικιαστεί τρία τουριστικά λεωφορεία, που θα πραγματοποιήσουν ισάριθμα δρομολόγια, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία να παραλάβουν τα τρόφιμα. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί της Κυριακής, από την Ομόνοια, τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και τον χώρο στάθμευσης των καταστημάτων Carrefour στα Μέγαρα.
 
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις. Σήμερα πραγματοποιείται στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ενώ για τις 24 Δεκεμβρίου το σωματείο έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματισθεί και στις 27 και 28 Δεκεμβρίου.
 
Ο κλάδος των εργαζομένων στα ναυπηγεία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και η ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, υπερβαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, το 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου