Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΟΕ: Απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

ΟΤΟΕ: Απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη 16 ΙανουαρίουΣε 24ωρη πανελλαδική – παντραπεζική απεργία, προχωράει η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλληλικών οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του γενικού της συμβουλίου, με αιχμή τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό – Ταμιευτήριο. Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση στις 11πμ στο κεντρικό κατάστημα του Τ – Τ.
Στη σχετική ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ αναφέρει: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται, πλέον, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις Τράπεζες που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτησή του, με αποτέλεσμα η διαδικασία μεταβίβασης του Ταχ. Ταμιευτηρίου να
καταστεί άγονη.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για τους εργαζόμενους και την πορεία της Τράπεζας, που θέτουν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστούν – στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται – η απασχόληση και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο Τ.Τ., που αποτελεί κεντρικό συνδικαλιστικό αίτημα.
Αυτό το αίτημα των εργαζομένων διατυπώθηκε στις επίσημες συναντήσεις της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου του Τ.Τ. με την εποπτεύουσα αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία δεν δεσμεύτηκε στην συνέχιση της απασχόλησης όλων των εργαζομένων και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμποντας όλα αυτά να συζητηθούν με τη νέα Διοίκηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου που θα διοριστεί άμεσα.
Η ΟΤΟΕ, στη σημερινή συζήτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Γ.Σ. για να πάρει αποφάσεις, θεωρεί ότι, η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του Τ.Τ., επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Ε.Γ. αποφάσισε 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και συνέχιση των πιέσεων σε όλες τις κατευθύνσεις με κεντρικό αίτημα, να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Ακόμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων την ημέρα της 24ωρης απεργίας στις 11.00 το πρωί έξω από το Κεντρικό Κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στη συνέχεια πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν την προηγούμενη ημέρα συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις Τράπεζες.
Ακόμα, η ΟΤΟΕ στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Τ.Τ. που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, επιτέλους, σε όσα εξελίσσονται, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.
Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι, ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις Τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.
Καλούμε τους «αργυραμοιβούς» της Τρόικας και όσους αποφασίζουν για τις τύχες των εργαζομένων να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις θέσεις εργασίας, γιατί οι αντιδράσεις του κλάδου μας θα είναι απρόβλεπτες για όλους.
Η επίθεση στους εργαζόμενους του Τ.Τ. είναι επίθεση εναντίον όλων μας και η αντιμετώπιση της είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων στις τράπεζες».

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου