Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ


 
Μετά τη προφορική ανακοίνωση στις 22/2/2013 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΟΤ, της “Κυβερνητικής απόφασης” για τη κατάτμηση και συρρικνωση του ΕΟΤ, με την μεταφορά του συνόλου των εκτελεστικών του αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού – εκτος της Διαφήμισης και Προβολής και των Υπηρεσιών Εξωτερικού – ουσιαστικά ο Οργανισμός οδηγείται στη διάλυση μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης και εποικοδομητικής παρουσίας στο τουριστικό γίγνεσθαι της Χώρας.
Οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή τη διαδικασία και καταγγέλουν μεθοδεύσεις που οδηγούν στη συρρίκνωση και κατάργηση των δομών του Οργανσιμού και σε απολύσεις.
Η πορεία του Οργανισμού με το εξειδικευμένο του προσωπικό έχουν αποτελέσει το βασικό μοχλό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Χώρας και η πραγματοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στην τουριστική αγορά.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου