Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: «Πιλότος» το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕΤ

Picture 0 for Τσίπρας: «Πιλότος» το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕΤ

του Δημήτρη Κούρου
Πρόταση νόμου, ώστε να δοθούν κίνητρα και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων εργαζομένων θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αυτό είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγο μιλώντας στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕΤ, που λειτουργούν πλέον την επιχείρηση, καθώς οι εργοδότες τους την οδήγησαν στην πτώχευση.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕΤ μπορεί να λειτουργήσει ως «πιλότος», καθώς είναι μια «αχτίδα φωτός», που δείχνει ότι μέσα από συνεταιριστικές οργανώσεις οι εργαζόμενοι μπορούν να σώσουν επιχειρήσεις και να αντισταθούν στα …κόλπα των εργοδοτών.
«Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Αυτοί που τα έφαγαν έφυγαν από αυτό το εργοστάσιο και πιθανώς έφυγαν κι από τη χώρα», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. Επισήμανε πάντως, πως η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή και δεν είναι η οριστική απάντηση στην κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ειδικά τον κόσμο της εργασίας.
Τόνισε, δε, ότι απαιτούνται παρεμβάσεις στο πτωχευτικό δίκαιο, προκειμένου να μπορέσουν συνεταιρισμοί εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους επιχειρήσεις που κλείνουν και να τις λειτουργήσουν, χωρίς να επωμιστούν τα χρέη που δημιούργησαν οι εργοδότες τους.
Ο κ.Tσίπρας σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου και να περπατήσει στις αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί. Αργότερα θα έχει συνάντηση με βουλευτές της Χαλκιδικής και εκπροσώπους των κατοίκων που αντιδρούν με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το σχέδιο «Αθηνά» και τα προβλήματα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΑΠΘ, στο Δημοτικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου