Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα μεταλλεία

Στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής θα συγκεντρωθούν το επόμενο Σάββατο οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού, με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στις Σκουριές.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία μεταλλείων Κασσάνδρας αναφέρουν:

«Επί δέκα μέρες και με αφορμή τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου, βρισκόμαστε και πάλι στο επίκεντρο. Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε πολλά. Είδαμε τα πρόσωπά μας στα δελτία των οχτώ. Είδαμε τα χωριά μας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είδαμε …άλλους, να μιλούν για μας. Να αγανακτούν για μας. Να οργίζονται για μας.

Είδαμε την τοπική κοινωνία, να κρύβεται πίσω από
μαζικούς αγώνες και «αυτόκλητους μεσσίες». Είδαμε τις μάσκες της καταστροφολογίας, να κρύβουν τα πρόσωπα. Είδαμε πολιτικούς και παράγοντες να υψώνουν την φωνή των… κατοίκων.  Είδαμε το «παιχνίδι των σκιών».

Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Εμείς δεν κρυβόμαστε, πίσω από τεχνητούς φόβους και συνθήματα. Δεν υψώνουμε την φωνή μας για να «ψιθυρίσουμε» την καταστροφή.

Είμαστε εδώ. Παρόντες. Δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Σας κοιτάμε στα μάτια. Έχουμε ονοματεπώνυμο. Έχουμε ταυτότητα. Είμαστε εργαζόμενοι. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Είμαστε εμείς αλλά και ο καθένας χωριστά. Ζούμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ. Επενδύουμε εδώ. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας εδώ. Δίνουμε τον δικό μας αγώνα, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας σε μια αξιοπρεπή ζωή, το αυτονόητο δικαίωμα  των οικογενειών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Το αυτονόητο δικαίωμα της περιοχής μας για ανάπτυξη.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα ψέματα και να βγει στο φως η αλήθεια. Η αλήθεια των κατοίκων. Η αλήθεια των πολιτών. Η αλήθεια των παιδιών, των μανάδων, των γιαγιάδων. Η αλήθεια όλων αυτών που «σίγησαν», για να αφήσουν την φωνή της λογικής να ακουστεί, και τις πράξεις να μιλήσουν.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Χρυσός είναι οι φωνές μας. Οι φωνές των κατοίκων της Χαλκιδικής. Της «τοπικής κοινωνίας».

Απέναντι στην μιζέρια, και την «καταστροφή», εμείς υψώνουμε τις φωνές μας, για να γιορτάσουμε. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά.

Ενώνουμε τις φωνές μας για να γιορτάσουμε την ανάπτυξη, την προοπτική, την εργασία, την ευημερία.


Δεν νοιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε σε κανέναν. Δεν έχουμε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για τίποτα. Εμείς οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, νοιώθουμε απλά  την ανάγκη να σας δούμε στα μάτια και να γιορτάσουμε μαζί την απελευθέρωσή μας  από τη... μιζέρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου