Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: "Λουκέτο" από σήμερα στο ΑΤΕΙ - Κοινή απόφαση εργαζομένων και των σπουδαστών!

Φωτογραφία για Πάτρα: Λουκέτο από σήμερα στο ΑΤΕΙ - Κοινή απόφαση εργαζομένων και των σπουδαστών!
Από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 27/2, έως και τουλάχιστον την προσεχή Παρασκευή 1η Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία του ΑΤΕΙ Πατρών μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ως αντίδραση στο Σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από το οποίο πλήττεται το ΑΤΕΙ Πατρών, καθώς η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, από τις βασικές του ιδρύματος με εκατοντάδες φοιτητές (το σύνολο των ενεργών σπουδαστών μαζί με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 3.000) πρόκειται να
μεταφερθεί από την Πάτρα στο Μεσολόγγι!

Το τριήμερο της αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος, προγραμματίζονται διάφορες δράσεις και κινήσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές της ΣΔΟ (Σχολής Διοίκησης Οικονομίας) στην χθεσινή συνέλευση τους αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και να συνεχίσουν την κατάληψη της σχολής τους έως και την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου 2013.


Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΑΤΕΙ Πάτρας σε νέα έκτακτη συνέλευση που είχαν, εμμένουν στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του Προέδρου του ΑΤΕΙ Πάτρας Σ. Καπλάνη τέθηκε ζήτημα κατά πόσο η γενική συνέλευση των εργαζομένων ως θεσμικό όργανο έχει το δικαίωμα να κηρύσσει και να αποφασίζει αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος.

Η αναταραχή πάντως προβλέπεται μεγάλη σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο καθώς αύριο Πέμπτη 28/2/2013 έχει προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας «ΠανΤΕΙκό» συλλαλητήριο διαμαρτυρίας!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σπουδαστές της ΣΔΟ χθες Τρίτη εμφανίστηκαν στο τέλος της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο κανάλι του Alpha για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για το «Σχέδιο Αθηνά» που επιχειρεί να συρρικνώσει και να κλείσει πανεπιστημιακές σχολές ανά την ελληνική επικράτεια.
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου