Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

BOCY: Οργή εργαζομένων Ελλάδας

Άμεση ενημέρωση για το μέλλον της τράπεζας στην Ελλάδα ζητούν ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου.
«Ανησυχώντας ιδιαιτέρως από τη μέχρι τώρα στάση της, καλούμε την Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας, να βγει επιτέλους και να μιλήσει με παρρησία και θάρρος, κοιτάζοντας στα μάτια τους συναδέλφους και να αποδείξει έμπρακτα ότι έχει σχέδιο και όραμα για την Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος και δεν καταφεύγει σε κινήσεις πανικού», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι εργαζόμενοι της τράπεζας στην Ελλάδα καλούν την διοίκηση να αποδείξει πως «δεν υποτάσσεται σε λογικές τύπου Σταυρινάκη» για αποδέσμευση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα που στοχεύουν στη συρρίκνωση, την ουσιαστική υποβάθμιση και την απαξίωση της επένδυσης της Ελλάδας.
Μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος του Συνδέσμου   Μπεμπένης Εμμανουήλ εξήγησε πως η αναφορά στο όνομα του νέου υποδιοικητή προκύπτει από συνάντηση που έχουν πριν μερικούς και στην οποία τους είχε αναφέρει πως όλα τα ενδεχόμενα για την τράπεζα στην Ελλάδα είναι ανοικτά. Όταν πρόσφατα συναντηθήκαμε με τον Γιάννη Πεχλιβανίδη, Πρώτο Αναπληρωτή Διευθύνω Σύμβουλο του Συγκροτήματος, πρόσθεσε ο κ.Μπεμπένης, διαφάνηκε πως δεν υπάρχει κάποια στρατηγική απόφαση για το μέλλον της τράπεζας στην Ελλάδα. «Δεν γίνεται μετά από ένα πρόγραμμα που οδήγησε σε σημαντική μείωση προσωπικού και το κλείσιμο 15 καταστημάτων να μην έχεις σχεδιάσει την πορεία σου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα η τάση αντιστράφηκε και οι καταθέσεις κινούνται από Κύπρο προς Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει μία αλλαγή στην τάση των τελευταίων ετών.
Ο Σύλλογος καλεί επίσης την τράπεζα να μην σπεύσει να επιβάλει ένα εργασιακό τοπίο - ζούγκλα, εκμεταλλευόμενη την πλήρη απορρύθμιση του εργατικού δικαίου, υπακούοντας σε εντολές άλλων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αρνητικές εξελίξεις του κλάδου και την αποδυνάμωση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενέκρινε συνοπτικά το ακόλουθο σχέδιο δράσης:
    διεκδίκηση υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης
    διοργάνωση περιοδειών και ενημερωτικών εκδηλώσεων
    ορισμός εκπροσώπου ανά κατάστημα ή υπηρεσία
    αξιοποίηση όλων των αγωνιστικών μέσων
    προετοιμασία για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο 2.700 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να βλέπουν να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, ό,τι έχτισαν τόσα χρόνια. Με αφετηρία τη Γενική Απεργία, στις 20 Φεβρουαρίου ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου