Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Delica Πατρών

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Delica ΠατρώνΗ SCA Hellas ανακοίνωσε χθες ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας με το σωματείο των εργαζομένων της αναγκάζεται να προχωρήσει σε ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσει το εργοστάσιο της Πάτρας. Σε αυτό απασχολούνται 60 άτομα και άλλα 28 στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Δηλαδή 88 εργαζόμενοι καλούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου και να μείνουν άνεργοι.
 
Μείωση μισθών Σύμφωνα με τη διοίκηση της SCA Hellas, η εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και προκειμένου να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και ηγετική της θέση στην αγορά ζήτησε την προσαρμογή του κόστους μέσω, μεταξύ άλλων, νέων μισθολογικών συνθηκών και ευελιξίας στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2013. Πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζομένους να μειωθούν κατά 50% οι μισθοί τους, με δεδομένο ότι οι αποδοχές τους ήταν πολύ πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Από τη διοίκηση αποσαφηνίζεται ότι τα προϊόντα Delica θα παράγονται. Δεν διευκρινίζεται αν θα ανατεθούν σε υπεργολάβο ή αν θα πουληθεί το εργοστάσιο, ή αν θα γίνουν νέες προσλήψεις με πολύ χαμηλότερους μισθούς με βάση τη νομοθεσία.
Η σουηδική SCA το περασμένο καλοκαίρι, τον Ιούλιο του 2012, είχε αγοράσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της αμερικανικής Georgia Pacific. Η τελευταία είχε το εργοστάσιο της Delica. Ονομάστηκε SCA Hellas αλλά δεν έχει άμεση σχέση με την έτερη SCA Hygiene Products που παράγει τα προϊόντα Zewa, Libero και Libresse και δραστηριοποιείται επίσης στην Ελλάδα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου