Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Κέντρο
Χιλιάδες εργαζόμενοι που έδωσαν το «παρών» στα συλλαλητήρια φώναξαν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο Πολυνομοσχέδιο
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά του πολυνομοσχεδίου. Χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» στο Κέντρο, φωνάζοντας ένα ηχηρό «Όχι» στο Πολυνομοσχέδιο.
Με ένα τεράστιο πανό έξω από τη Βουλή απάντησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έφθασε στο Σύνταγμα οι βουλευτές ανήρτησαν πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ένα πανό, στο οποίο αναγράφεται: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση-Όχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».
Η κεντρική συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ δόθηκε στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας από όπου πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην απεργία συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια.
Στις 19:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν και δεύτερο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες.
Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι δήμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ σήμερα δεν λειτουργούν ούτε οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, μετά από τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία και έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Προβλήματα και στις μετακινήσεις
Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Τα λεωφορεία δεν λειτουργούν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.
Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις
Για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις.
Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Επιπλέον, οι αιρετοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου