Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πως ο εργαζόμενος επηρεάζει την τιμή του χάμπουγκερ;

Πως ο εργαζόμενος επηρεάζει την τιμή του χάμπουγκερ;

Θα έπρεπε άραγε οι εργαζόμενοι σε ρεστοράν φαστ φουντ στις ΗΠΑ να αμείβονται περισσότερο; Και αν ναι, ποια θα ήταν η επίπτωση στην τιμή του χάμπουργκερ;
Στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεσπάσει εσχάτως στις ΗΠΑ, η μία πλευρά υποστηρίζει ότι όταν τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται σε ύψος-ρεκόρ, οι εργαζόμενοι στις μεγάλες αλυσίδες φαστ φουντ θα έπρεπε να αμείβονται καλύτερα.
Οι ιδιοκτήτες απαντούν ότι τα περιθώρια κέρδους που έχουν είναι μικρά. Όλοι, πάντως, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αν αυξηθεί το ημερομήσθιο των εργαζομένων το πιθανότερο είναι να αυξηθεί και η τιμή των φαγητών.
Επί χρόνια, οι δουλειές σε φαστ φουντ είχαν κακή φήμη και έναν εξίσου κακό μισθό να τις συνοδεύει, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Businessweek σε πρόσφατο άρθρο του. Παρ΄ όλα αυτά, 3,9 εκατομμύρια Αμερικάνοι δεν δίστασαν να πιάσουν δουλειά πίσω από τον πάγκο, Στα τέλη Ιουλίου, όμως, χιλιάδες εργαζόμενοι σε ρεστοράν φαστ φουντ, σε 7 αμερικανικές πόλεις, απήργησαν για μία ημέρα ζητώντας αύξηση του ωρομισθίου τους στα 15 δολάρια από 9 δολάρια που είναι σήμερα κατά μέσον όρο.
Πηγή: Η Καθημερινή, enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου