Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι Χαλκιδείς κρατούν ζωντανή την ελπίδα....!

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Εργοστασιακών Σωματείων της Α.Ε ΤΙΤΑΝ
Συνάδελφοι-σσες, το συντονιστικό των σωματείων της ΤΙΤΑΝ Α.Ε μαζί με συνδικαλιστές από τα εργοστάσια, παραβρέθηκαν εχθές (16-10-2013) αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων μας στην Χαλκίδα, όταν πληροφορηθήκαμε ότι οι εκεί συνάδελφοί μας εδέχθησαν την επίθεση των κατοχικών δυνάμεων καταστολής.
Στις 5:30 το πρωί, δύο διμοιρίες καταστολής των εργασιακών διεκδικήσεων, επιτέθηκαν με πρακτικές ταγμάτων εφόδου και συνέλαβαν μια χούφτα απολυμένους και εργασιακά ομήρους εργαζόμενους σε εταιρίες αποδόμησης. 
Οι Εταιρίες ροκανιστές του ανθρώπινου μόχθου, του δημόσιου χρήματος και συμβουλάτορες της τρόικας των ισοπεδοτών, έδωσαν εντολή στους πολιτικούς υφισταμένους τους, διοικητών των ρημαγμένων τόπων…, να κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και να ξηλώσουν τα πανό διαμαρτυρίας που τις ξεμπρόστιαζαν. 
Οι δέκα περίπου «εγκληματίες» εργαζόμενοί που συνελήφθηκαν με εντολή των εχθρών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, ήταν η ομάδα εκείνη που ήταν υπεύθυνη για την προστασία και τον καθαρισμό του κτηρίου της αντιπεριφέρειας της νεκρής οικονομικά Έυβοιας, που βρίσκονταν υπό κατάληψη από εξαπατημένους, εξαθλιωμένους και έντεχνα περιθωριοποιημένους πολίτες. 
Οι εργαζόμενοι στην Εύβοια, αναγκασμένοι από την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, του εργατικού δίκαιου, την πολιτική κώφωση και την εξαπάτηση των υποσχέσεων, διέφυγαν εδώ και ένα μήνα  στην  κατάληψη της αντιπεριφέρειας Ευβοίας, προκειμένου να αναγκάσουν τις μετρέσες των μνημονίων να τους ακούσουν και να τους δώσουν μια απάντηση, για την μετατροπή ενός ολόκληρου νομού σε νεκρή οικονομική ζώνη και τόπο συσσιτίων….! 
Το αγωνιστικό παράδειγμα των εργαζομένων στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και όλων των άλλων εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα δίκαια των εργαζομένων και να δώσουν ζωή-να ανανήψουν τους οικονομικά και κοινωνικά δολοφονημένους τόπους, κρατούν ζωντανή την ελπίδα. ΟΙ εργαζόμενοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται και οι συνδικαλιστές που δεν φαντασιώνονται τους διευθύνοντες συμβούλους των αποδομητών, θα είναι ο γενεσιουργός σπόρος του δάσους που μέσα του θα χαθούν για πάντα οι νοσταλγοί του μεσαίωνα και οι άθλιοι πολιτικοί ιεροεξεταστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου