Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ένταση στη συγκέντρωση των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΦΩΤΟ)

 Φωτογραφία: Συνάδελφος των Ναυπηγείων την ώρα που δέχεται τις φιλικές "υποδείξεις" ανδρός των αστυνομικών δυνάμεων!

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν βίαια από το οδόστρωμα τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.   Οι διαδηλωτές, που είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, βρίσκονταν στο οδόστρωμα και σιγά σιγά απελευθέρωναν μέρος του, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όταν ξαφνικά δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων.
Αργότερα, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων, Θεοχάρης Σταθάτος δήλωσε ότι το πλήθος διαδήλωνε ειρηνικά όταν τους περικύκλωσαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Όπως είπε, τους ζητήθηκε να αφήσουν ελεύθερη μία λωρίδα και παρά το γεγονός ότι άφησαν ελεύθερες δύο λωρίδες, δόθηκε εντολή να τους απωθήσουν. 
Ο κ. Σταθάτος κατήγγειλε επίσης ότι αστυνομικοί χτύπησαν τον ίδιο στον αυχένα και στο χέρι, αλλά και κάποιες εργαζόμενες στο κεφάλι.
ΓΣΕΕ: Αναίτια και απρόκλητη επίθεση
«Αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ» κατά των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη σημερινή ένταση.
Σε σχετική της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνήθη πλέον πρακτική του εκφοβισμού και της αστυνομικής βίας, με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να περιορίσει τις διεκδικήσεις».
Δείτε φώτο από τραυματισμένους εργαζόμενους:
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου