Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στα 6.000 ευρώ η ανακαίνιση στο γραφείο του Π. Σκουρλέτη; Τι απαντά ο ίδιος


Δημοσίευμα που προκαλεί αίσθηση δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", σχετικά με "τσουχτερή" ανακαίνιση 6.000 ευρώ στο γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη. Για "μπαγιάτικο κιτρινισμό των ΜΜΕ" μιλά  και κατηγορεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύς Πάνος Σκουρλέτης τα ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προκλητική σπατάλη 6.000 ευρώ για ανακαίνιση του γραφείου του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο γραφείο του υπουργού δεν έχει αλλάξει τίποτα και αυτό το γνωρίζουν τόσο οι συνδικαλιστές αλλά και οι εργαζόμενοι.

ADVERTISEMENT

Η ανακοίνωση του υπουργείου, σχετικά με τα δημοσιεύματα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στο γραφείο του:
"Σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που πουλάνε ως ''αποκλειστικά'' ξαναγραμμένα σχόλια και έγγραφα που αναρτώνται δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στοχοποιούν τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη για δαπάνη, τάχα ανακαίνισης του γραφείου του, ύψους 6.088,50 ευρώ», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση και συνεχίζει:
Η δήθεν αποκάλυψη ''σέρνεται'' σε ορισμένης ποιότητας δημοσιογραφικά γραφεία από τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη απαντηθεί.
Αλλά οι υπερασπιστές των… συνταξιούχων δεν ασχολούνται με τέτοια ψιλά γράμματα. Οι πρωτεργάτες της σημερινής συκοφάντησης έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι και ο λόγος που δεν πληρώνονται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, καθυστερούν προγράμματα απασχόλησης και απειλείται η χώρα με χρεοκοπία.
Αυτό ακριβώς είναι το μέτρο της σοβαρότητάς τους".
Παράλληλα, συμπληρώνει: "Ψέματα, κακόβουλα σχόλια, ανυπόστατες κατηγορίες, χαρακτηρισμοί που στερούνται σοβαρότητας και εμπάθεια που ξεπερνάει τα όρια, επιστρατεύονται εναντίον του υπουργού Εργασίας".
Παράλληλα, σημειώνεται: "Καλό είναι να θυμίσουμε ότι την ίδια ώρα που κάποια ΜΜΕ ''κιτρινολογούν'' για το πόσοι άποροι θα πληγούν από τις δαπάνες τακτοποίησης γραφείων στο υπουργείο Εργασίας, αυτό το υπουργείο δίνει την μάχη για:
-την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
-την υπεράσπιση συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
-ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
-την αύξηση του κατώτατου μισθού
-το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας» και καταλήγει:
Και για να τελειώνουμε με την μπαγιάτικη λασπολογία. Στο γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μπορούν να το βεβαιώσουν δεκάδες συνδικαλιστές και όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου που γνωρίζουν τον χώρο.
Αλλά, η αλήθεια δεν εμπόδισε ποτέ την κίτρινη δημοσιογραφία να κάνει τις ''αποκαλύψεις'' της".

Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που εξόργισε τον υπουργό:

Πόσα λεφτά είναι τα 6.088,50 ευρώ; Με μια απλή προσέγγιση στις μέρες που ζούμε, τα 6.088,50 ευρώ είναι 17 επιπλέον μηνιαία επιδόματα των 360 ευρώ για 17 περισσότερους ανέργους. Είναι επίσης 30 μηνιαία επιδόματα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) των 200 ευρώ για 30 χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι, τέλος, επιδόματα σίτισης των 120 ευρώ το μήνα για 50 απόρους. Είναι και πολλά άλλα αυτά τα 6.088,50 ευρώ.
Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρουμε ενδεικτικά (17 άνεργοι, 30 χαμηλοσυνταξιούχοι και 50 άποροι) δεν πήραν ούτε σεντ από τα 6.088,50 ευρώ. Και δεν πήραν γιατί το υπουργείο Εργασίας προτίμησε να τα διαθέσει για την ανακαίνιση των γραφείων της πολιτικής του ηγεσίας! Αυτή η αιτιολογία περιγράφεται στην απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 21956/4096, η οποία εγκρίνει τη δαπάνη των 6.088,50 ευρώ.
Τι κι αν οι συνταξιούχοι πάνε με την πίεση στο… 25 για να δουν αν μπήκαν τα λεφτά τους στην τράπεζα, τι κι αν οι νέοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2015 περιμένουν έξι μήνες και δεν έχουν δει τίποτε από το ΕΚΑΣ, τι κι αν οι άνεργοι περιμένουν έναν και πλέον μήνα τον ΟΑΕΔ να ανακοινώσει αν πέτυχαν στο διαγωνισμό της κοινωφελούς εργασίας. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να περιμένουν, αρκεί να διακοσμηθούν κατάλληλα τα γραφεία της ηγεσίας. Όλα αυτά σε μια στιγμή που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία!
Ο πρωθυπουργός, να θυμίσουμε, ζήτησε να μην έχει ούτε αστυνομικούς. Δεν φαίνεται να βρήκε μιμητές όμως. Δυστυχώς, τη στιγμή που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, υπάρχουν Λουδοβίκοι και Αντουανέτες της εξουσίας που αγοράζουν καινούργια επίπλωση! Έτσι, φαίνεται, θα υπερασπιστούν καλύτερα τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους απόρους.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου