Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μικρότερες μισθολογικές αυξήσεις και περισσότερες προσλήψεις στον ασφαλιστικό κλάδο

Περισσότερες προσλήψεις αλλά μικρότερες μισθολογικές αυξήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο
Σε προσλήψεις προχώρησε πάνω από το 80% των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ συγχρόνως οι αυξήσεις σε μισθούς περιορίστηκαν στο 1%, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με το 2013, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι το πάγωμα μισθών περιορίστηκε στο 17%, σε σύγκριση με το 46% της γενικής αγοράς.
Η συνεχής μισθολογική πτωτική τάση που καταγράφεται στην έρευνα, η οποία συνδυάζεται και με εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η οικονομική ύφεση, είχε ως αποτέλεσμα οι συνολικές απολαβές στον ασφαλιστικό κλάδο να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι στην γενική αγορά, με τις μεγαλύτερες διαφορές να σημειώνονται στα υψηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας.

Αντίθετα, οι αμοιβές για ρόλους στους τομείς των εμπορικών διευθύνσεων και των διευθύνσεων Informational Technology, κατάφεραν να διατηρηθούν ή και να ξεπεράσουν τα ποσοστά της γενικής αγοράς, ως απόδειξη της έμφασης που αποδίδεται στην ανάπτυξη των ψηφιακών συστημάτων, αλλά και στην «εμπροσθοφυλακή» των πωλήσεων. Είναι σημαντικό και αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας του Information Technology βρίσκεται πρώτος στην κατάταξη των 10 πρώτων τμημάτων του ασφαλιστικού κλάδου, σε σχέση με το μέγεθος των υπαλλήλων και τις συνολικές απολαβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου