Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΚΕ: ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ….ΣΤΟ ΛΑΟ…!

Με σκληρή ανακοίνωσή της η κεντρική ΠΑΣΚΕ παίρνει σαφείς αποστάσεις από Κυβέρνηση και Δανειστές, αναφέρεται στη διενέργεια δημοψηφίσματος, προειδοποιώντας για την ποιότητα και το περιεχόμενό του, ενώ κάνει λόγο για επιχειρούμενη "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας εκ μέρους της Κυβέρνησης. Η ΠΑΣΚΕ λέει όχι στα διλήμματα που τίθενται με το δημοψήφισμα ενώ βάζει τα δικά της διλήμματα και ο δικό της διακύβευμα.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ):
"Στην ΠΑΣΚΕ, στη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική και υπεύθυνη παράταξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, δεν πρόκειται να είμαστε απλοί θεατές μπροστά στις δραματικές για τη χώρα εξελίξεις, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη σημασία της συγκυρίας, καθώς δεν θεωρούμε ότι σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τον νεοφιλελευθερισμό να υπερισχύει κατά κράτος, μπορεί να συνεννοηθεί ο πλούσιος με τον φτωχό και να συμφωνήσουν από κοινού όταν η χώρα χρεοκοπήσει….

Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός ευρωπαϊκών παραδόσεων.

Ο χρόνος διενέργειας του δημοψηφίσματος, η ποιότητα και το περιεχόμενό του όμως, δεν μπορεί να μην αποτελεί ζήτημα ευρείας συναίνεσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Δεν μπορεί μια από τις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες να «καίγεται» μέσα σ’ ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις (Grexit) και εν τέλει στη φτωχοποίηση.

Τώρα ο λόγος λοιπόν....στο λαό...!

Αλήθεια, σε τι ακριβώς καλείται ν’ απαντήσει ο Ελληνικός λαός, όταν το «ΝΑΙ» καθορίζεται με βάση τα όρια και τις συντεταγμένες του «Μνημονίου των Θεσμών» και το «ΟΧΙ» ισοδυναμεί με το «Μνημόνιο των 8+ δισεκατομμυρίων ευρώ πρόσθετων μέτρων της Κυβέρνησης»;

Για ποια «Δημοκρατία» μιλάμε, για ποια «Ελευθερία Λόγου» του κυρίαρχου λαού;

Με κλειστές τράπεζες και capitals controls τάχα επιτυγχάνεται η «Δημοκρατική Ολοκλήρωση», η Ανάπτυξη, η Απασχόληση ή η ολοκληρωτική καταστροφή της εναπομείνασας από τα Μνημόνια εθνικής οικονομίας;

Για εμάς το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, με αυτά τα εξόχως παραπλανητικά χαρακτηριστικά, σίγουρα «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ» το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΥΦΕΣΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ και ΣΚΛΗΡΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ και ωθεί τη χώρα εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ.

Στο ψευτοδίλημμα που τεχνητά δημιουργείται ανάμεσα στο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, εμείς απαντάμε με ένα ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.

Για την ΠΑΣΚΕ και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το πραγματικό δίλημμα, το μοναδικό σοβαρό διακύβευμα πρέπει να είναι ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ. Σε αυτό το δίλημμα εμείς απαντάμε με ένα ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, που μπορεί επιτυχώς ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους των κρατών – μελών αλλά και όλα τα ανοιχτά ζητήματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΜΥΝΑΣ στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε!!!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου