Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Και νέα δικαστική ήττα της Lafarge

Τσιμέντα Χαλκίδα  Δικαστήρια
Μια νέα δικαστική ήττα της LAFARGE έρχεται να επιβεβαιώσει την συστηματικά αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά της πολυεθνικής έναντι των εργαζομένων της.
Είναι γνωστό ότι η εταιρία από τον Μάιο του έτους 2012, στοχοποιώντας από όλον τον Όμιλο μόνο τους εργαζομένους του σωματείου της Χαλκίδας, είχε προχωρήσει σε αυθαίρετες μειώσεις των αποδοχών των μελών του σωματείου μας επικαλούμενη τις διατάξεις της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 που εκδόθηκε για την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ. 
Κατόπιν τούτου, το σωματείο μας είχε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη συνέχεια, λόγω της μη συμμόρφωσης της εταιρίας προς τις
συστάσεις της υπηρεσίας, οι εργαζόμενοι είχαν ασκήσει ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας αγωγή, επί της οποίας είχε εκδοθεί η με αριθμό 739/2012 απόφαση του Δικαστηρίου που είχε επιδικάσει τις διαφορές των αποδοχών τους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του έτους 2012.
Ωστόσο, η εταιρία συνέχισε την αντισυμβατική συμπεριφορά της και τους επόμενους μήνες, αναγκάζοντας τους εργαζομένους να προσφύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη.
Ήδη με τις με αριθμούς 427/2015, 428/2015, 429/2015 και 436/2015 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας έγιναν δεκτές οι αγωγές των εργαζομένων του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας, με τις οποίες ζητούσαν τις διαφορές των αποδοχών τους λόγω των παράνομων και αντισυμβατικών περικοπών στις μισθοδοσίες τους για το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο του έτους 2012 μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2012.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις νέες αυτές δικαστικές αποφάσεις που αποκαθιστούν τη νομιμότητα και αποτελούν μία ακόμη δικαίωση του πολύμορφου αγώνα που δίνουν τα μέλη του σωματείου μας απέναντι στην παράνομη και εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου