Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Στρεσογόνο για τις γυναίκες το ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον


Περισσότερο στρες και επιβάρυνση στην υγεία τους προκαλεί στις γυναίκες το ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Bloomington στην Ιντιάνα των ΗΠΑ οι γυναίκες που εργάζονται σε χώρους όπου υπερισχύουν οι άντρες εργαζόμενοι παρουσιάζουν αυξημένο στρες.
Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης, οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης, γνωστή ως ορμόνη τους στρες, και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είναι λιγότερες έναντι των ανδρών σε μια δουλειά, παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα στρες, ενώ αυτές που εργάζονται
σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει μια σχετική ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζόμενων έχουν πιο υγιές προφίλ και χαμηλότερα επίπεδα στρες.
Όπως ανέφεραν οι ειδικοί μιλώντας στη βρετανική Independent, με τη μελέτη αυτή συμφωνούν και προηγούμενες μελέτες, οι οποίες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον νιώθουν περισσότερο στρες, ενώ νιώθουν και κοινωνικά απομονωμένες. Επιπροσθέτως, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και τον ανταγωνισμό από τους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου